اکتبر؛ ماه آگاه سازی سرطان پستان

تصویر خبر

اکتبر؛ ماه آگاه سازی سرطان پستان

آمارهای جدید نشان می‌دهد که سالانه بیش از ۱۸ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان پستان در کشور به ثبت می‌رسد. این آمارها در نشست مشترک زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، با فعالان مدنی، پزشکان و مدیران خیریه‌ها مطرح شد. در این نشست، موانع و مشکلات در حوزه آگاهی‌بخشی درباره سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفت.

 

به گزارش روابط عمومی خیریه فرهاد؛ علی دلجوان، سرپرست موسسه خیریه فرهاد، با اشاره به «گزارش کشوری برنامه ملی ثبت سرطان» در سال‌های ۹۳ الی ۹۷، بیان کرد که آغاز ابتلا به سرطان پستان در زنان از سن ۲۵ الی ۲۹ سالگی است و در سنین ۴۵ تا ۶۰ سال به بیشترین تعداد خود می‌رسد. وی همچنین  با بیان اینکه تنها حدود ۷ درصد از تشخیص‌های سرطان پستان در کشور از طریق ارزیابی‌های بالینی انجام می‌شود بر اجرای طرح‌های آموزشی خودمراقبتی و آگاه‌سازی در رده سنی ۲۰ الی ۲۵ سال تاکید نمود.
محمد جهانگیری، مدیر عامل موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان، از طراحی اپلیکیشن خودمراقبتی در حوزه سرطان پستان خبر داد که می‌تواند نقش موثری در افزایش آگاهی جامعه، پیگیری معاینات منظم و غربالگری صحیح ایفا نماید.
آزاده جولایی، متخصص جراحی سرطان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به آمارهای ثبت شده، مهمترین راه کنترل افزایش سرطان پستان را در آگاه‌سازی دانست و از فعالین حوزه سرطان خواست تا با انعکاس موانع موجود به معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، بستر لازم برای ارتقاء کیفیت خدمات و آگاه‌سازی هر چه بیشتر را فراهم آورند.
در پایان، بهروز آذر  با تاکید بر نقش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم بر آگاهی بخشی و پیشگیری، افزود: این دو نهاد به دلیل گستردگی فعالیت‌های‌شان می‌توانند با تاثیرگذاری بر دانش‌آموزان دختر و دختران جوان و دانشجو، به ایجاد انگیزه در آنها برای انجام غربالگری و آشنایی با سرطان پستان اقدام کنند.
وی با تاکید بر اهمیت سلامتی در میان زنان بیان کرد: بیماری‌های زنان طیف وسیعی از مشکلات روحی و جسمی را برای زنان در پی دارد و به دلیل مسئولیت‌های خانوادگی زنان و آسیب‌های خانواده‌ها، هنگام ابتلای مادران به انواع سرطان، نگاه ویژه به سلامتی زنان بسیار ضروری است
بهروزآذر همچنین عنوان کرد: تلاش می‌کنیم از طریق ارتباط با فعالان مدنی، پزشکان و نهادهای اجتماعی و درمانی مرتبط، ظرفیت‌های دولت مانند طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع را برای پیشگیری از سرطان پستان بیش از پیش توسعه دهیم و لزوم گسترش غربالگری در میان زنان را با کمک فعالان مدنی و نهادهای اجتماعی عملیاتی کنیم.