نشست اعضای شبکه ملی سرطان و هیئت مدیره شبکه

تصویر خبر

نشست اعضای شبکه ملی سرطان و هیئت مدیره شبکه

در این نشست نمایندگانی از موسسه خیریه فرهاد، انجمن خیریه پژواک، انجمن سرطان‌های ارثی فامیلی، خیریه حمایت از بیماران خاص و سرطان بزرگسال هرمزگان، موسسه خیریه نور، موسسه نیکوکاری کنترل سرطان مکسا، موسسه سرطان پستان تهران، موسسه قطره، موسسه خیریه نور، موسسه خیریه بهنام دهش پور، موسسه امدادگران عاشورا، بنیاد ملی نیکوکاری کنترل سرطان و ... به صورت حضوری و همچنین در بستر آنلاین حضورداشتند.

در این جلسه ابتدا توسط دکتر آزاده جولایی آمارهایی در مورد سرطان پستان و افزایش آن درکشورهای غرب آسیا ارائه شد. 

سپس به اهمیت پرداختن به سرطان پستان و اولویت اول شمردن این نوع سرطان در ایران اشاره شد،همچنین علل افزایش انواع سرطان در ایران و اثرات آن مورد بررسی قرارگرفت.

در این نشست به اهمیت آگاهی و تشخیص و درمان در سرطان پستان، عوارض‌ این نوع سرطان، کم کردن هزینه‌ها، اهمیت آگاهی‌های زنان و جامعه نسبت به اهمیت، علائم و روش‌های جدید تشخیص و راههای درمان و وجود مراکز استاندارد مجهز در سیستم دولتی و دانشگاهی تحت پوشش بیمه‌های پایه برای کاربرد روش‌های جدید تشخیص و درمان که می‌تواند عوارض ناشی این نوع سرطان را با تشخیص زودرس کاهش دهد اشاره شد.

همچنین به نقش آموزش در کم کردن عوارض و هزینه‌های سرطان پستان همراه با تشخیص زود‌رس که از مهم‌ترین بخش‌های پروسه درمان می باشد و با بررسی الگوها و نمونه‌های موفق درمان توسط دکتر جولایی نکاتی خاطر نشان گردید.

یکی از موضاعات مهمی که در این جلسه مورد بحث قرار گرفت اهمیت و نقش خیریه ها در کمک به بیماران مبتلا به سرطان بود.یکی از قدم هایی که توسط خیریه ها در این راستا میتواند برداشته شود این است که انتقال بیمار از سیستم خصوصی و خیریه به سیستم دانشگاهی با پذیرش بیمه های پایه برای کاهش حداکثری هزینه هاست.قدم دوم تجهیز مراکز دانشگاهی برای بهره مندی بیماران از روش های استاندارد تشخیص و درمان با حداقل عوارض می باشد.

در ادامه جلسه به نیازهای کاربرد روش های جدید تشخیص و درمان سرطان پستان در دسته بندی نیازهای پایه و پیشرفته اشاره شد که از نیازهای پیشرفته در تامین تجهیزات مراکزدولتی و دانشگاه میتوان از مواردی چون: وجود تخت بیوپسی برای نمونه برداری ضایعات غیرقابل لمس با هدایت ماموگرافی، وجود دستگاه نمونه برداری واکیوم، وجود ام ار ای با کویل پستان، وجود سی تی اسکن ، وجود دستگاه رادیوتراپی، وجود پت اسکن برای ارزیابی متاستازو سونوگرافی پیشرفته نام برد.

دکتر آزاده جولایی درخصوص اهمیت آگاهی و آموزش خودمراقبتی در سطح زنان جامعه که منجر به آگاهی زنان در زمینه علائم سرطان پستان،و اهمیت تکذیب نکردن بروز علائم در زنان و مراجعه به مراکز استاندارد مواردی را خاطرنشان کردند.همچنین به وظیفه خیریه ها و موسسات مردم نهاد در جهت افزایش آگاهی و نهادینه کردن شعار” سرطان پستان پایان زندگی نیست،سرطان پستان قابل درمان است” و شعار “تشخیص زود رس ضامن بازگشت به سلامت برای هر فرد مبتلا به سرطان پستان است” توسط ایشان اشاره گردید.

همچنین یکی دیگر از مواردی که توسط خیریه ها قابل انجام است و آن همکاری با بهبود یافتگان سرطان پستان است که میتواند باعث ایجاد انگیز و کمک به سایر بیماران مبتلا به سرطان پستان باشد و تجربه های موفق در این زمینه و اثرات آن در بهبود شرایط روحی بیماران مورد بررسی قرارگرفت.

در ادامه این نشست اعضای موسسات خیریه نقطه نظرات خودرا در خصوص اطلاع رسانی و آگاهی در سرطان پستان،اقدامات انجام شده در موسسات خود و راهکارهای پیشنهادی جهت هرچه بهتر پیش بردن اهداف شبکه ملی سرطان اعلام کردند.

در پایان دکتر علی مهرابی بهار مدیرعامل شبکه ملی تشکل های مردمی و موسسات خیریه حوزه سرطان ایران به بخشی از اقدامات مثبت شبکه در دو سال گذشته و نتایج تشکیل کارگروه های شبکه و پیگیری مطالبات و نیازهای موسسات خیریه درهرچه بهتر انجام شدن امورات خیر و رفع نیازهای بیماران گزارشی را ارئه دادند.

متن برگرفته از وبسایت "شبکه ملی سرطان"