خبر‌های «جشنواره خیریه فرهاد»

تصویر خبر

خبر‌های «جشنواره خیریه فرهاد»

 

به نقل از خبرگزاری شهروند آنلاین

«فرهاد»؛ امید زنان مبتلا به سرطان

درباره شرایط سخت زنان سرپرست خانوار مبتلا به سرطان و موسسه خیریه‌ای که به صورت اختصاصی از آنها حمایت می‌کند

راضیه زرگری سرطان قابل پیشگیری است در صورتی که به موقع برایش برنامه‌ریزی شود. بسیاری از سرطان‌ها چراغ خاموش وارد بدن می‌شوند و بدون علامت رشد می‌کنند. چک‌آپ‌های فصلی و سالیانه می‌تواند مراحل اولیه سرطان را تشخیص دهد و از وخیم شدن آن تا حدودی جلوگیری کند. مردم این روزگار، در سونامی سرطان‌ها، پیشگیری را جدی می‌گیرند؛ خیلی‌ها ولی آنقدر درد و مشکل در زندگی‌شان دارند که اصلا به اینجور چیزها فکر هم نمی‌توانند بکنند. مثل زهرا و مریم، مصیبت‌های خودشان کم نبود، حالا سرطان هم به آن اضافه شده. برای اینها کوچک‌ترین غده سرطانی می‌شود متاستاز شوربختی.

50 ساله است؛ «از 4 سال پیش درگیر سرطان رحم و تخمدان شدم. نمی‌دانم از کِی سلول سرطانی در بدنم رشد کرد اما حالا 4 سال است درگیر سرطان هستم». همسرش آلزایمر دارد و از کار افتاده محسوب می‌شود. «دو تا دختر دارم که هر دو محصل هستند و مادرم هم با ما زندگی می‌کند». مادر مریضش هم سرطان رحم دارد «انگار این مریضی ارثی هم می‌شود». زهرا از مادرش هم مراقبت می‌کند. «شکر خدا خانه از خودمان است». تنها منبع درآمدشان هم اجاره بهای یک قسمت از خانه قدیمی‌شان است. ماهی یک میلیون تومان.«باید شیمی‌درمانی کنم. برای دخترهایم و آینده آنها باید با این مریضی بجنگم.» هزینه معیشت روزمره یک خانواده 5 نفره که سه نفرشان به نوعی درگیر درمان و دارو هستند را به هزینه‌های سنگین شیمی‌درمانی اضافه کنید.

مریم 36 سالش است. از سال 1397 درگیر سرطان سینه شده و به تیرویید متاستاز داده، یعنی سلول‌های سرطانی بعد از بهبود در مرحله اول درمان،دوباره در قسمتی دیگر از بدن ریشه کرده و دوباره رشد می‌کند. متاستاز یعنی برگشت سرطان، عمیق‌تر و سرسخت‌تر. «دو تا بچه دبستانی دارم که سرپرستی‌شان با خودم است. «او دوران نقاهت درمانی‌اش را سپری می‌کند و قادر به کار کردن نیست. «صاحبخانه پول پیش را خیلی زیاد کرده. نمی‌دانم از کجا باید بیاورم.»

سرطان قابل پیشگیری است اگر به موقع برایش برنامه‌ریزی شود. بسیاری از سرطان‌ها چراغ خاموش وارد بدن می‌شوند و بدون علامت رشد می‌کنند. زنان سرپرست خانوار و زنان بدون سرپرست موثر که مبتلا به سرطان شده‌اند، جامعه هدف موسسه خیریه فرهاد هستند. از مددجوی 50 ساله‌ای که سرپرست سه فرزندش است و 8 سالی می‌شود با سرطان تخمدان مبارزه می‌کند و حالا کلیه‌هایش هم درگیر بیماری شده تا  دختر 39 ساله‌ای که از سال 1397 درگیر سرطان سینه شده، افسردگی شدید گرفته و امیدی به زندگی برایش باقی نمانده اما برای درمان خودش و مراقبت از پدر زمینگیرش دنبال کار در منزل است.

بانوان نیازمند و خودسرپرست مبتلا به سرطان، در اولویت اول دریافت خدمات این موسسه قرار دارند؛ موسسه‌ای که حاج قاسم فرهاد با نیت کمک‌رسانی به گروه‌های نیازمند جامعه با اخذ مجوزهای لازم و تشکیل هیأت امنا تاسیس کرد. این گروه نیکوکاری با مطالعه عملکرد موسسات همسو و برنامه‌ریزی علمی، گروه جامعه هدف را این زنان نیازمند به کمک و توانمندسازی انتخاب کردند.

از شناسایی زنان نیازمند مبتلا به سرطان تا حمایت روانی و تامین دارو

«زنان مبتلا به سرطان چند خدمت از موسسه خیریه فرهاد دریافت می‌کنند. یکی خدمات دارو و درمان است که ما یک قراردادی با بیمارستان امام خمینی (ره) داریم؛ بیمارستانی که بخش سرطانش یکی از بزرگ‌ترین مراکز درمان دولتی سرطان‌ها در کشور است و از همه جای ایران برای کارهای درمانی به این بیمارستان می‌آیند. بر اساس این قرارداد، زنانی که در گروه جامعه هدف موسسه نیکوکاری فرهاد قرار دارند، معرفی می‌شوند». نبی‌الله عشقی ثانی، جامعه‌شناس و عضو شبکه ملی خیریه های کشور است. او که در هیأت امنای خیریه فرهاد هم فعالیت می‌کند و از نزدیک با حمایت‌های این موسسه آشنایی دارد، این توضیحات را به «شهروند» می‌دهد: «ما یک مبلغی را در بخش سرطان بیمارستان امام (ره) گذاشته‌ایم برای کمک‌هزینه درمان زنان مبتلا به سرطان که البته زنان سرپرست خانوار یا کسانی که سرپرست موثری ندارند، در اولویت هستند. مبلغ زیادی نیست، اما می‌تواند کمکی به درمان دردهایشان باشد. مددکاری بیمارستان این زنان در پروسه درمان سرطان را به ما معرفی می‌کند، تا بخشی از این هزینه دارویی این بانوان پرداخت شود.»

بعد از تحقیقات مددکاری در طول پروسه درمان، این بانوان تحت پوشش موسسه فرهاد قرار می‌گیرند و خدمات به آنها ادامه پیدا می‌کند تا زمان بهبود. «خدمات درمانی موسسه با قراردادهایی که با داروخانه‌های رسمی تامین داروهای بیماران سرطانی منعقد شده، پیگیری می‌شود.»

متاسفانه در کشور ما نهاد مرجعی وجود ندارد که خدمات کامل به بیماران سرطانی ارایه بدهد تا مجبور نباشند چندین جا برای دارو و درمان بروند. در نتیجه  خانواده‌هایی که به خودی خود با مشکلات معیشتی و کمبودها دست و پنجه نرم می‌کنند، وقتی دچار سرطان می‌شوند، موسسه‌های این‌چنینی به عنوان واسطه حمایتی وارد عمل می‌شوند.

امید به زندگی به اندازه شیمی‌درمانی اهمیت دارد

عشقی ثانی از حمایت‌های روانی به عنوان ضروری‌ترین کمک‌هایی که بیمار سرطانی به آن نیاز دارد، می‌گوید: «خدمات مشاوره‌ای و روانشناسی ما در کنار حمایت‌های معیشتی و درمانی به زنان مبتلا به سرطان ارایه می‌شود، به‌طوری که چند روانشناس و مددکار تحصیلکرده در موسسه فرهاد مشغول به کار هستند تا در حوزه امید به زندگی و کمک روانی به پذیرش شرایط و ارتقای روحیه برای پروسه درمان به آنها کمک کنند. این حمایت‌ها به نظر من به اندازه دارو برای بیمار سرطانی مهم است. به ویژه این بانوان که دغدغه سرپرستی خانواده و تامین معاش را نیز دارند و حالا غصه بیماری سرطان به آن اضافه شده است.»

سرطان واژه‌ای ترسناک است، نه تنها برای افرادی که توان مالی پروسه درمان را ندارند؛ بلکه حتی برای افراد متمول هم کلمه سرطان به سادگی قابل پذیرش و درک نیست. به هر کسی گفته شود در نقطه‌ای در بدنش سرطان رشد کرده، ناخودآگاه همه پیش‌بینی‌های منفی جلوی چشمش ردیف می‌شود. این جامعه‌شناس معتقد است مفهوم سرطان شوک سنگینی برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند که البته در واقعیت هم آمار نشان می‌دهد سرطان یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر را در کشور ما به خود اختصاص داده و سهمی 30-35 درصدی در مرگ و میر سالیانه ایران دارد.

نگرانی و اضطراب در پروسه سرطان بسیار طبیعی است و همین مسأله اهمیت حمایت‌های روانی و تقویت امید به زندگی را بیشتر می‌کند. «مددکاران روانی ما در موسسه در مشاوره‌ها به زنان مبتلا به سرطان کمک می‌کنند با نگاهی امیدوارانه با بیماری‌شان بجنگند. همانطور که در واقعیت هم پروسه درمان سرطان مبارزه در نبرد برای حیات تلقی می‌شود. برای جنگیدن هم خود فرد باید آماده شود و هم دیگر اعضای خانواده و نزدیکان.»

به رسم همه خیریه‌ها، موسسه فرهاد هم در طول سال به بهانه‌های مختلف سال نو و ماه مبارک رمضان و مناسبت‌های دیگر کمک‌هزینه‌های معیشتی به خانواده‌های تحت سرپرستی ارایه می‌دهد که این سبدهای غذایی به کمک خیرین تهیه می‌شود. «تعدادی از خانواده‌ها فرزندان دانشجو دارند، عده‌ای مشکل تهیه مسکن و تامین هزینه ودیعه و اجاره خانه دارند. به طور کلی در حال حاضر حدود 200 خانواده تحت پوشش موسسه فرهاد هستند که از این تعداد، عده‌ای نیازمند همه خدمات درمانی و معیشتی هستند و عده‌ای دیگر صرفا برای کمک‌هزینه درمان مورد حمایت قرار می‌گیرند و بعد از بهبود نیاز به خدمات‌شان هم کمتر می‌شود.»

رهاشده از طرف خانواده به خاطر ابتلا به سرطان

مشکلات خانواده‌های نیازمند، یکی دو تا نیست. تصورش هم سخت است زنی در شرایط سخت دچار سرطان شود و بار هزینه‌های سنگین درمان را هم به دوش بکشد. «متاسفانه در این موارد، خانم‌هایی بودند که همسر یا پدر و برادرشان وقتی متوجه سرطان آنها می‌شوند، اینطور برخورد می‌کنند که او دیگر کارایی سابق را ندارد و نمی‌تواند خانواده را اداره کند، و زن مبتلا به سرطان را به حال خودش رها کردند. طلاق‌های زیادی به دلیل بیماری سرطان زنان اتفاق می‌افتد که بسیار ناراحتکننده است و نیاز اساسی به فرهنگ‌سازی در این حوزه داریم. این چالش‌هایی است که مددکاران اجتماعی و مشاوران ما سعی می‌کنند در آن مداخله کنند و تا جای ممکن جلوی آسیب‌های بیشتر را بگیرند.»

چرا بازارچه‌های خیریه کم‌رونق شده؟

مشارکت مردمی و کمک خیرین و نیکوکاران بازوی حمایتی مهم موسسات خیریه است که اغلب به شکل بازارچه‌های فصلی و مناسبتی این کمک‌ها جذب می‌شود: «دو سالی که درگیر همه‌گیری کرونا بودیم این بازارچه‌ها خیلی کمرنگ شد اما امسال به همت خیرین و نیکوکاران بازارچه سه روزه از چهارشنبه 24 تا جمعه 26 آذر داشتیم در محل موسسه خیریه فرهاد در خیابان ملاصدرا، تقاطع کردستان که هم محصولات تولید مددجویان را داشتیم و هم برندهای ایرانی مشارکت داشتند و درصدی از فروش خود را به تامین هزینه درمان خانم‌های سرطانی تحت پوشش موسسه اختصاص دادند که البته استقبال زیادی از بازارچه نشد. ممکن است به دلیل کرونا و آلوگی هوا باشد. البته مردم هم آنقدر درگیر مسائل اقتصادی و معیشتی هستند کمتر از این دست برنامه‌ها استقبال می‌کنند.»

هدف نهایی؛ توانمندسازی زنان بهبودیافته از سرطان

هدف نهایی موسسه فرهاد توانمندسازی و هدایت جامعه هدف برای مبارزه با بیماری و بهبود و حرکت به سمت یک زندگی مستقل و متکی به خود است. «ما در موسسه داوطلبانی داریم که به زنانی که دوران سخت درمان مثلا هفته‌های شیمی‌درمان و پرتودرمانی را پشت سر گذاشته‌اند، آموزش‌هایی برای اشتغال می‌دهند اما متاسفانه این بخش حمایتی کم‌بازده است. این افراد اغلب در صورت دارا بودن مهارت و تحصیلات، از طرف موسه به شرکت‌ها و موسسات برای اشتغال معرفی می‌شوند و گاهی هم مشغول به کار می‌شوند و حتی کارهای خدماتی هم که گامی به سمت استقلال باشد، بسیار خوب است.»

حرفه‌آموزی و آموزش‌های صنایع دستی ساده مثل لوازم پارچه‌ای آشپزخانه با بافتنی و غیره هم به این زنان آموزش داده می‌شود. با این همه این بخش بازدهی زیادی نداشته است که علتش به گفته عشقی ثانی به پراکندگی این خانواده‌ها در حاشیه تهران برمی‌گردد. «بسیاری از این خانم‌های مبتلا به سرطان در حاشیه تهران ساکن هستند و دسترسی ساده‌ای به مرکز شهر ندارند. به علاوه محیط فرهنگی خانواده‌هایشان چندان مناسب حرفه‌آموزی نیست. با این حال بسیاری از آنها با وجود تحصیلات کم و همه محدودیت‌ها، علاقه‌مند به یادگیری حرفه‌های خانگی و راهی برای کسب درآمد هستند.»

 

 

به نقل از خبرگزاری تبیان

«جشنواره خیریه فرهاد» به نفع بانوان مبتلا به سرطان

به گزارش روابط عمومی این مؤسسه نیکوکاری، بازارچه‌ای با عنوان «جشنواره خیریه فرهاد» به همت این خیریه و با حضور برندها و طراحان ایرانی برگزار می‌شود. در این جشنواره، شرکت‌کنندگان بنام ایرانی به ارائه آخرین محصولات خود می‌پردازند. صنایع دستی، لوازم زینتی، آثار هنری و پوشاک از جمله اقلام ارائه‌شده در این بازارچه خواهد بود.

بر اساس این گزارش، این بازارچه از 24 تا 26 آذر از ساعت 11 تا 21 در محل مؤسسه خیریه فرهاد، واقع در میدان ونک، خیابان ملاصدرا، تقاطع کردستان، پلاک 64، مجتمع فرهاد، برگزار می شود. علاقه‌مندان به شرکت در این رویداد می‌توانند جزئیات بیشتر را از روابط عمومی خیریه با شماره 7-22676305 یا شماره ۰۹۱۰۸۹۸۱۸۱۵ جویا شوند.

خیریه فرهاد در سال‌های اخیر اقدامات فراوانی در راستای حمایت از زنان مبتلا به سرطان و توانمندسازی آنان انجام داده است.

 

 

به نقل از خبر آنلاین

برگزاری جشنواره‌ای به نفع زنان مبتلا به سرطان

مؤسسه خیریه فرهاد به نفع بانوان خودسرپرست مبتلا به سرطان جشنواره پاییزی برگزار می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، بازارچه‌ای با عنوان «جشنواره خیریه فرهاد» به همت این خیریه و با حضور برندها و طراحان ایرانی برگزار می‌شود.
در این جشنواره، شرکت‌کنندگان بنام ایرانی به ارائه آخرین محصولات خود می‌پردازند. صنایع دستی، لوازم زینتی، آثار هنری و پوشاک از جمله اقلام ارائه‌شده در این بازارچه خواهد بود.
بر اساس این گزارش، این بازارچه از ۲۴ تا ۲۶ آذر از ساعت ۱۱ تا ۲۱ در محل مؤسسه خیریه فرهاد، واقع در میدان ونک، خیابان ملاصدرا، تقاطع کردستان، پلاک ۶۴، مجتمع فرهاد، برگزار می شود.
علاقه‌مندان به شرکت در این رویداد می‌توانند جزئیات بیشتر را از روابط عمومی خیریه با شماره ۷-۲۲۶۷۶۳۰۵ یا شماره  ۰۹۱۰۸۹۸۱۸۱۵ جویا شوند.
خیریه فرهاد در سال‌های اخیر اقدامات فراوانی در راستای حمایت از زنان مبتلا به سرطان و توانمندسازی آنان انجام داده است.

 

به نقل از خبرگزاری پانا

برگزاری جشنواره «خیریه فرهاد» به نفع بانوان مبتلا به سرطان

تهران (پانا) - مؤسسه خیریه فرهاد به نفع بانوان خودسرپرست مبتلا به سرطان، جشنواره پاییزی برگزار می‌کند.

به گزارش روابط عمومی این مؤسسه خیریه، بازارچه‌ای با عنوان «جشنواره خیریه فرهاد» به همت این خیریه و با حضور برندها و طراحان ایرانی برگزار می‌شود.

در این جشنواره، شرکت‌کنندگان بنام ایرانی به ارائه آخرین محصولات خود می‌پردازند. صنایع دستی، لوازم زینتی، آثار هنری و پوشاک از جمله اقلام ارائه‌شده در این بازارچه خواهد بود.

بر اساس این گزارش، این بازارچه روزهای 24 تا 26 آذر از ساعت 11 تا 21 در محل مؤسسه خیریه فرهاد، واقع در میدان ونک، خیابان ملاصدرا، تقاطع کردستان، پلاک 64، مجتمع فرهاد، برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان به شرکت در این رویداد می‌توانند جزئیات بیشتر را از روابط عمومی خیریه با شماره 7-22676305 یا شماره ۰۹۱۰۸۹۸۱۸۱۵ جویا شوند.

خیریه فرهاد در سال‌های اخیر اقدامات فراوانی در راستای حمایت از زنان مبتلا به سرطان و توانمندسازی آنان انجام داده است.

 

 

 

به نقل از خبرگزاری آنا

مؤسسه خیریه فرهاد به نفع بانوان خودسرپرست مبتلا به سرطان جشنواره پاییزی برگزار می‌کند.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، به نقل از روابط عمومی این مؤسسه نیکوکاری، بازارچه‌ای با عنوان «جشنواره خیریه فرهاد» به همت این خیریه و با حضور برندها و طراحان ایرانی برگزار می‌شود. در این جشنواره، شرکت‌کنندگان بنام ایرانی به ارائه آخرین محصولات خود می‌پردازند. صنایع دستی، لوازم زینتی، آثار هنری و پوشاک از جمله اقلام ارائه‌شده در این بازارچه خواهد بود.